вхід через Google

 

порція садівської їжі: сосиска з гречкоюДуже складною і трудомісткою є робота з організації харчування в дитсадку strong>. Їй приділяють дуже велику увагу, тому що без раціонального здоров'я дітей забезпечити неможливо. Вона поєднується з тим, як харчується дитина вдома, тому педагоги повідомляють батьків про те, які страви малюк вживає протягом дня, дають деякі рекомендації, як скласти домашню вечерю.

 

Сприятлива і хороша емоційна , Навколишня обстановка групи також має велике значення у правильній організації дитячого харчування. Кожна група забезпечена посудом та столами. Страви подають діткам не холодними, але й не дуже гарячими. Завдання вихователя – приручити дітей до охайності та чистоти прийому їжі.

За організацією забезпечення безпечного та якісного харчування стежать працівники, яких начальство дитячої установи призначило особисто. Щоб провести цю роботу, потрібні знання та чітке дотримання існуючої вже нормативно-правової бази.

Для дотримання режиму харчування малюків , у дитсадку організовано три або чотири разове харчування (сніданок, другий сніданок, обід та полудень).

Кухареві і комірнику дозволяється працювати тільки за затвердженим меню. Комірник відповідає за доставку сировини, її кількість, якість та точність її ваги.

За якістю продуктів, термінами та умовами їх зберігання, харчуванням, різноманітністю страв, їх смаковими якостями та кулінарною обробкою, стежить старша медсестра. Якщо виявлено неякісні продукти, а також їх нестачу, то оформлюють акт, який підписують постачальники та представники дитячої установи.

Забезпечують дитячий садок продуктами харчування постачальники, які виграли договір. Комірник виробляє отримання товарів у комору. Він також слідкує за їх якістю і проводить оцінку, а всі результати записує в журнал контролю.

З метою профілактики, працівники дотримуються правил особистої гігієни. Суворим є дотримання всіх без винятку вимог до техобробки продуктів.

Також у садку працює комісія , яка слідкує за харчуванням. До неї входять працівники дитсадка та голова батьківського комітету.

Бракеражна комісія визначає органолептичні властивості продукції та дозволяє видачу цієї продукції дітям. У її складі знаходяться і вчитель-логопед, і дієтсестра, і комірник. Щоб комісія виконувала свої функції, на харчоблоці повинні бути ваги, окріп, яким обполіскують прилади, термометр (харчовий), тарілка із зазначенням ваги, дві ложки та вилка.

Залишками зняття продуктів займається комісія , до складу якої входять вихователь, старша медсестра та бухгалтер (старший).

Комісія кожного кварталу виробляє в комора зняття залишків продукції. Якщо ж є порушення, то повідомляють керуючого дошкільною установою. Бракеражна комісія слідкує за контролем приготування їжі, за тим, чи виконуються санітарні та гігієнічні норми, а також, чи дотримуються технології, за якими готують дітям їжу. Питна вода, яку використовують у приготуванні їжі, напоїв, також повинна відповідати всім правилам .

Add comment